Dilimizin Zenginlikleri

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz öğretmenlerinin rehberliğinde “Kare Bulmaca”, “Anlamını Bul” ve “Kelime Türetme” etkinliklerine katılmışlardır.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamnda öğrencilerimiz ile Anlat Bakalım etkinliği, drama ile atasözü/deyim anlatma etkinliği ve atasözü/deyim resim etkinliği yapıldı.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Civcivler sınıfı olarak “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında Doğu Anadolu bölgemizi işledik.
Yaşayarak öğrenebilmek adına Doğu Anadolu bölgemizin kültürünü  sınıfımıza getirdik.
Drama etkinlikleri ile çiğköfte yoğurduk, halay çektik. Müzik etkinlikleri ile şarkılar söyledik.
Türkçe dil etkinliği olarak Doğu Anadolu bölgesindeki şehirlerimiz hakkında soru cevap etkinliği yaptık.

Mrt

Dilimizin projesi kapsamında şubat ayında Bayrampaşa MTAL Anaokulu Yıldızlar sınıfı olarak yaşadığımız coğrafyayı Marmara Bölgemizi keşfe çıktık. Bölgemizde bulunan kültürel varlıkları, yiyecekleri öğrendik. Ayçiçeğinin serüvenine şahit olduk. "Çekirdek" isimli sözsüz kitabımızdaki resimleri inceleyerek kitabımızın hikayesini birlikte yazdık. "Aynısını bul" oyunumuzu oynadık.

Şbt

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi yazar buluşması etkinliğinde öğrencilerimiz online olarak yazar Ayşe KAYA ile buluştu. Kelebeğin oluşumu hikayesini öğrencilerimizin de sürece aktif katılımıyla gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

“Dilimizin Zenginlikleri” Projesi kapsamında Mehmet Âkif ERSOY’un “Ordu’nun Duası” ve “Hicran” isimli eserleri sınıflarımızda okunmuş, bu eserlerden seçili kelimeleri kullanarak sevgili öğrencilerimiz “Anahtar kelimelerle hikaye yazma” çalışması yapmıştır. Ayrıca sınıflarımızda “Anlamını Bul” ve “Hatırlatmaca” çalışmaları da yapılmıştır. Emeği geçen tüm Edebiyat öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Bayrampaşa MTAL öğrencileri, değerli öğretmenlerimizin rehberliğinde “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında en önemli yaşayan kültür hazinesi dilini tanımaya, yaşamaya, yaşatmaya devam ediyor. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.