Bilişim Teknolojileri Alanı

1. Alan Tanımı

Bilişim teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan ağ işletmenliği, bilgisayar teknik servisi, veritabanı programcılığı ve web programcılığı dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

.

2.    Alanın Amacı

Bilişim teknolojileri alanında yer alan dallarda sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3. Bilişim Teknolojileri Alanının Dalları

Bilişim teknolojileri alanında 9.sınıfta aşağıdaki meslek dersleri ortak olarak verilmektedir:

-  Bilişim Teknolojileri Temelleri

-  Programlama Temelleri

-  Mesleki Gelişim

-  Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları

Bilişim teknolojileri alanında 10.sınıfta aşağıdaki meslek dersleri ortak olarak verilmektedir:

-  Nesne Tabanlı Programlama

-  Robotik ve Kodlama

Bölümümüzde Anadolu Meslek Programında web programcılığı dalı bulunmaktadır.

Web Programcılığı Dalı

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilir.

11.Sınıfta

Web Tasarım ve Programlama

Grafik Animasyon

Açık Kaynak İşletim Sistemi

12.Sınıfta

İnternet Programcılığı dersleri verilmektedir.

4. Staj İmkanı

Öğrencilerimiz 11.sınıfın sonunda işyerlerinde bölümleriyle ilgili staj yaparak çalışma hayatını deneyimleme fırsatı yakalamaktadır.

5. İş Olanakları

Bilişim Teknolojileri Alanından mezun öğrencilerimiz bilgisayar firmalarında veya büyük işletmelerde teknisyen, web tasarımcı, müşteri temsilcisi gibi mesleklerde istihdam edilmektedir.Kullanıcı arayüzüne sahip uygulama ve veritabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında; web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

6. Bilişim Teknolojileri Alanı Mezunu Öğrencilerin Yerleşebileceği Önlisans(2 Yıllık) Programları

Bilişim Teknolojileri Alanından Mezun olan öğrencilerimizin aşağıda yer alan yükseköğretim lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanları, OBP'nin 0,12 ile çarpılması ve YGS/LYS puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilecek; ayrıca, yerleştirme puanlarına OBP'nin 0,06 ile çarpılmasıyla elde edilecek ek puanlar katılacaktır. Dolayısıyla diğer lise öğrencilerinden daha avantajlı olacaklardır.

Basım ve Yayım Teknolojileri

Bilgisayar Operatörlüğü

Bİlgisayar Programcılığı

Bilgisayar Teknolojisi

Bilgi Yönetimi

Bilişim Güvenliği Teknolojisi

Coğrafi Bilgi Sistemleri

Dijital Fabrika Teknolojileri

E-Ticaret ve Pazarlama

Görsel İletişim

Grafik Tasarımı

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü

İnternet ve Ağ Teknolojileri

Mobil Teknolojileri

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

Sahne Işık ve Ses Teknolojileri

Siber Güvenlik

Web Tasarımı ve Kodlama

Yeni Medya ve Gazetecilik

7. Bilişim Teknolojileri Alanı Mezunu Öğrencilerin Yerleşebileceği Lisans(4 Yıllık) Programları

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

8. Bilişim Teknolojileri Alanı Mezunu Öğrencilerin Yerleşebileceği Teknoloji Mühendisliği Fakülteleri

Teknoloji Fakültelerinin aşağıda yer alan lisans programlarına (M.T.O.K. kontenjanı), sadece Bilişim Teknolojileri Alanında öğrenciler yerleşir diğer okul mezunları yerleşemezler. Yine öğrencilerimiz bu alana yerleşirken ek puan  almaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Adli Bilişim Mühendisliği

Biyomedikal Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

9. Bilişim Teknolojileri Alanının Avantajları

1) Okumuzda diplomayı aldıktan sonra diploma ile kendinize işyeri açabilirsiniz. İşyeri açarken sermaye gerektirmeyen tek dal web programcılığı dalıdır.

2) Geleceğin meslekleri arasında birinci sırada yer alan alandır.

3) Öğretmenlik bakımından en çok ihtiyacın bulunduğu ve alımın yapıldığı alan Bilişim Teknolojileri Öğretmenliğidir. (Okulumuzdaki diğer alanlara göre)

4) Kendinizi geliştirdiğiniz taktirde çok kısa sürede çok maaş almaya başlayabileceğiniz bir alandır. Dünyada en çok para kazanan Bilişim Teknolojileri alanındakilerdir.

5) Dersler sınıfta değil ağırlıklı olarak laboratuarda uygulamalı olarak işlenir. Bu yüzden dersler çok zevkli ve çabuk geçmektedir.

Yayın: 02.03.2015 - Güncelleme: 11.10.2022 05:55 - Görüntülenme: 57329