Tarihçe

Okulumuz 1971 yılında Pratik Kız Sanat olarak kurulmuştur. 2001-2002 Eğitim öğretim yılında Kız Meslek Lisesi statüsüne geçmiş ve Bayrampaşa Tuna Lisesinin 5.katında eğitim-öğretim hizmetlerine başlamış olup, açıldığı dönemde 50 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

2001-2002 Eğitim Öğretim yılında okulumuz bünyesinde DÖSE kapsamında uygulama anaokulu faaliyetlerine de başlanmıştır.

Okulumuz 2003-2004 eğitim öğretim yılına gelindiğinde çevre ihtiyaçları ve mesleki eğitimin öneminin kavranması sonucunda artan talepler nedeniyle müstakil bir binaya ihtiyacı olduğu anlaşılmış ve okulumuz aynı yıl Nail Reşit İlköğretim Okulu eski binasına taşınmıştır. Binaya mesleki eğitimin gerektirdiği şekilde donanımı sağlanarak yeni bir görünüm kazandırılmıştır. Okulumuzda Çocuk Gelişimi Alanı ve Giyim Üretim Teknolojisi Alanları bulunmaktadır.

2006-2007 Eğitim Öğretim yılında okulumuz bünyesinde Kız Teknik Meslek Lisesi de açılmış olup Bilişim Teknolojileri Alanı ve Giyim Üretim Alanında Eğitim Öğretim vermeye başlamıştır.

2007-2008 Eğitim öğretim yılından itibaren okulumuza olan fazla talepten dolayı sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitime geçilmiştir.

2010-2011 Eğitim Öğretim yılında yapılan öğrenci memnuniyet anketleri sonucu Fotoğraf Grafik alanının açılması ihtiyaç olmuş ve onayı alınarak 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

2011-2012 Eğitim Öğretim yılın da ihtiyaca cevap vermeyen okulumuzun fiziki şartlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar sonrası okulumuz yıkılarak İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yeniden yapılması uygun görülmüştür.

2011-2012 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun yıkılmasından dolayı Eğitim ve Öğretime Suat Terimer Anadolu Lisesi ve Tuna Lisesinde devam edilmiştir.

2010-2011 yılında memnuniyet anketleriyle çalışmalara başlayan okulumuz, 2010-2011 yılında TKY felsefesini benimsenerek öğretim çalışmaları bu doğrultuda planlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Okulumuzda kurumsal bireysel ve performans değerlendirmeleri tasarlanmakta ve ölçülmektedir. Bu çalışmalar sonucunda vizyonumuza ulaşma yolunda Kız Meslek Liseleri arasında Toplam Kalite Yönetim anlayışında örnek bir okul haline gelip ülkemizin kalkınmasında eğitim çarkının büyük bir dişlisini güçlendirmeyi amaçlamaktayız.

2013 yılında yeni binamızda eğitim öğretime başladık.

Yayın: 17.11.2014 - Güncelleme: 14.04.2022 01:17 - Görüntülenme: 5535