Okul Rehberlik Servisi

SORULARLA REHBERLİK SERVİSİ

OKULLARDA REHBERLİK SERVİSLERİNİN MİSYONU NEDİR?

Rehberlik servisleri,okullarda öğrencilere  akademik ve psikolojik anlamda  destek vermek amacıyla kurulmuş birimlerdir.Rehberlik servisleri bu hizmet gayesi içinde öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda motivasyon,psikolojik danışma,hedef belirleme,plan yapma,meslekleri tanıtma,öğrenci takibi ve veli bilgilendirme ve daha bir çok konuda öğrencilere hizmet verirler..

REHBERLİK SERVİSLERİNDE KİMLER ÇALIŞIR?

Rehberlik servislerinde, üniversitelerin psikolojik danışmanlık ve rehberlik lisans programlarından mezun olan alanında uzman psikolojik danışmanlar çalışırlar.

REHBER ÖĞRETMENLERDEN HANGİ KONULARDA YARDIM ALINABİLİR?

Rehber öğretmenler için konu sınırlaması söz konusu değildir.Rehber öğretmenler için amaç öğrencinin  hedeflerini gerçekleştirmesi ve hedeflerine ulaşması olduğu için,rehber öğretmenler öğrencileri bu hedeflere ulaştıracak tüm çalışmalar için öz verili bir şekilde çalışıp bu hedeflerden uzaklaştıracak tüm engellerin bertaraf edilmesi noktasında da üzerine düşen görev ve sorumluluğu en yüksek seviyede yerine getirirler..

REHBERLİK SERVİSİNDE PAYLAŞILANLARA BAŞKALARI ULAŞABİLİRMİ?

Bu sorunun cevabı aslında danışmanlık sürecinin temel dinamikleriyle alakalıdır. Psikolojik danışmanlar için öncelikli kural gizliliktir. Danışan veya öğrenci paylaştığı her şeyin rehberlik servisinin dışına asla çıkmayacağını bilmelidir.

REHBER ÖĞRETMENLER İÇİN AMAÇ NEDİR?

Rehber öğretmenler için amaç öğrencinin kendi başına yetebilen ,planlama ve analitik  düşünme yeteneğine sahip,gerçekçi zayıf ve güçlü yönlerini bilen ve bu doğrultuda zayıf yanlarını maksimum düzeyde geliştirmek için çaba veren öğrenciler yetiştirmektir..

REHBERLİK SERVİSİNİ SADECE SORUNLU ÖĞRENCİLER Mİ KULLANIR?

Rehberlik servisiyle ilgili öğrenciler arasında oluşan bu konu servisimizle ilgili bilinen en büyük yanlıştır. Rehberlik servisi tüm öğrencilere açıktır ve her öğrenci için mutlaka kullanılması gereken bir birimdir. Rehberlik servislerine gelen öğrenciler, motivasyon, verimli ders çalışma, strateji belirleme gibi özellikleri zamanla kazandığı için, hem ders başarı düzeyleri artan bir görüntü çizer hem de zamanı daha verimli kullanıp, okul dışındaki hayatlarında daha başarılı ve mutlu olurlar.

SINAVLARA HAZIRLIK SÜRECİNDE REHBERLİK SERVİSİ SÜRECİN NERESİNDEDİR?

Rehberlik servisi gerek okul içerisinde yapılan sınavlarda gerekse ösym veya diğer devlet kurumlarının yaptığı merkezi sınavlarda öğrencinin sınav ve müfredatı hakkında bilgilendirme aşamasından başlayıp sınav sonuçları ve sınav sonunda yapılan tercih işlemlerinin bitim sürecine kadar devam eder. Sınavlar için yapılan çalışma programları motivasyon ve sınav kaygısını azaltma gibi konularda rehberlik servisi öğrencinin yanındadır.

Yayın: 24.01.2013 - Güncelleme: 22.06.2022 00:13 - Görüntülenme: 2388